Om
PocketPuddle

Velkommen til
PocketPuddle

Velkommen til PocketPuddle, en nettserver I lommeformat som bruker same kildekoder som SignPuddle på internett. PockketPuddle ”Lommedammen” er beregnet for personlig bruk, ikke for grupper eller organisasjoner. Vennligst se vår hjemmeside SignPuddle.com for å få vite mer om produkter for grupper, slik som SignPuddle Workstation (arbeidsstasjon) og Server.

Å bruke PocketPuddle

Den letteste måten å bruke PocketPuddle er å stikke minnepinnen inn i en USB-port på en hvilken som helst Windosmaskin. Da vil PocketPuddle automatisk bli gjenkjent som en ekstern harddisk og den får den neste tilgjengelige stasjons-bokstaven, for eksempel E.

Å starte serveren på PocketPuddles minnepinne:

Når maskinen har gitt minnepinnen en stasjonsbokstav, åpner du utforskeren i Windows og dobbeltklikker på filen ”Server_start.bat” som ligger i rot-innholdet (root) i den nye stasjonen. Dette vil starte den netteserveren som ligger på minnepinnen PocketPuddle, og så vil du automatisk få opp SignPuddles hjemmeside i din forvalgte nettleser. Så lenge programmet er åpent, kan du få tilgang med URL-adressen https://localhost .

Å stoppe serveren på PocketPuddles minnepinne:

Når du er ferdig med å bruke PocketPuddle, må du stoppe serveren. Da åpner du Utforskeren i Windows og dobbeltklikker på ”Stop.bat”-filen som ligger i rot-innholdet (root) i den nye stasjonen. Dette vil avslutte den flyttbare nettserveren, og ’localhost’ vil ikke lenger svare på forespørsler.

Å fjerne minnepinnen PocketPuddle

Før du tar minnepinnen PocketPuddle ut av USB-porten på datamaskinen din, må du lukke den. Det gjør du ved å be maskinen om å løse den ut. Dette kan du gjøre på tre forskjellige måter.
- Åpne Utforskeren og høyreklikk på stasjonsbokstaven, og velg ”Løs ut” fra menyen
- Åpne Utforskeren, klikk på stasjonsbokstaven, og bruk menyen som kommer frem, File >> SIGNPUDDLE (E:) >> Løs Ut
- I nedre høyre hjørne på skrivebordet (skjermen) ligger noen symboler. Klikk på ” Trygg fjerning av maskinvare – USB-masselagringsenhet E”. Etter at du har fått meldingen : Det er trygt å fjerne maskinvaren” kan du dra minnepinnen ut av datamskinen.

Firefox

FirefoxPocketPuddle virker best med Firefox. Det er stor forskjell på hvor fort den reagerer i forhold til andre nettlesere.

Oppdateringer for fremtiden

PocketPuddle blir solgt med betydelig rabatt i forhold til andre SignPuddle-produkter, og er beregnet for enkeltbrukere. PocketPuddle betales med en engangsavgift, og det blir gitt oppgraderinger etter hvert uten ekstra avgift. Du får en kode sammen med minnepinnen.
Vennligst ikke send koden din online eller del den med noen andre. Hver PocketPuddle har en unik ID som blir brukt ved oppgradering. Hvis noen bruker en SIgnPuddle ID til piratkopiering, så blir den koden fjernet fra listen over de som skal få automatisk oppdatering. – Du kan skjekke om det finnes oppdateringer når du bruker PocketPuddle, hvis du er koblet til internett. Da bruker du URL-adressen localhost/update. Hvis det finnes oppdateringer, blir de automatisk lastet ned og installert.

Backup (sikkerhetskopi) og recovery (gjenoppretttning):

Siden PocketPuddle bruker teknologi som lett kan flyttes, er det fullt mulig å kopiere og lagre hele strukturen i innholdet. Du kan (har lov til) å lage en sikkerhetskopi som en zip-fil, og gjenopprette hele innholdet ved å bruke unzip (pakk ut) på sikkerhetskopien.
Du kan også (får lov til) å kopiere hele innholdet over på harddisken på maskinen din, for å få ting til å gå enda raskere. Du får også lov til å gjøre dette på flere maskiner, hvis det bare er du selv som skal bruke programmet.